בננות – קבלו 5 מתכונים מצוינים שאפשר להכין עם בננה

בננה היא הפרי הכי נפוץ בכל בית ישראלי, אפשר להכין ממנה מגוון מתכונים מעולים. ריכזנו לכם 5 מתכונים שאפשר להכין עם בננות ומצוינים לאירוח

בננה עוזרת לעיכול, מפחיתה סיכון למחלות כגון שבץ ומחלות לב, עשירה בויטמינים, חומצה פולית, אשלגן, ומינרלים. הבננה הגיעה אלינו מדרום מזרח אסיה וישראל צורכת כ- 150,000 טון בננות בשנה. הכנו לכם 5 מתכונים נהדרים לאירוח וקינוח לכל המשפחה.

1.עוגת בננה

 

מצרכים:

40 גרם חמאה מומסת

40 גרם סוכר

1 בננה גדולה או 2 קטנות

1 כף חלב

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה L

80 גרם קמח מנופה

2 שקיות אבקת אפייה

1  שקית סודה לאפייה

אופן ההכנה:

הכניסו את כל המצרכים לתוך קערה וערבבו טוב עד שתקבלו עיסה אוורירית. לאחר הערבוב הכניסו את הקמח המנופה. ערבבו שוב והוסיפו את האבקת אפייה והסודה. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.

בנתיים, חממו מראש את התנור ל170 מעלות.

קחו תבנית אפייה, שימו נייר אפייה ושמנו קלות את הנייר באופן אחיד. הכניסו את המלית אל תוך התבנית ומרחו אותה לאופן אחיד.
הכניסו לתנור למשך 35 דקות. ברגע שהעוגה תפחה ושינתה צבע לזהוב הוציאו את העוגה מהתנור.
קשטו את העוגה עם אבקת סוכר.

מומלץ להגיש עם תה חם.

 

2. פנקייק בננה ושיבולת שועל

פנקייק בננה ושיבולת שועל הוא מתכון בריא ומצוין להכין עם כל המשפחה. 

מצרכים:

2 בננות בשלות

2 ביצים

1.5 כפית תמצית וניל

2 כפיות קינמון

2/3 כוס שיבולת שועל

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

לוקחים קערה עמוקה ומועכים את הבננות.

שוברים 2 ביצים לקערה ומערבבים עד למרקם אחיד.

מוסיפים את התמצית וניל, הקינמון, אבקת אפיה והמלח ומערבבים

מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים הכל ביחד עד למרקם אחיד.

במחבט חמה הוסיפו חמאה והכינו עיגולים מהבלילה, ברגע שיש בועות קטנות זה הסימן להפוך לצד השני.

הכינו בערמה הוסיפו מייפל או שוקולד או כל סירופ שתרצו.

פנקייק בננה, בננות

3. בננה לוטי ( רוטי)

בננה לוטי או בשמה המקורי בננה רוטי,  הגיעה אלינו מתאילנד הרחוקה, בננה לוטי (רוטי) היא אחת הקינוחים הכי טעימים שתאכלו. להלן המצרכים להכנת בננה לוטי בבית.

בננה לוטי, בננות מתכונים

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

50 גרם חמאה מומסת

1 כף חלב מרוכז

1/2 כוס מים

1 ביצה

למלית:

1 בננה או 2 בננות

1 ביצה ( לא חייב)

תוספת שאתם בוחרים: אגוזים, קוקוס, פרי, שוקולד, מייפל ועוד.

אופן הכנת הבצק:

בקערה אחת שמים את המצרכים היבשים. הקמח והמלח

בקערה נפרדת נמיס את החמאה, נוסיף את החלב, הביצה וכוס מים.

נערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד ונוסיף את התערובת לקערה של הקמח.

נשמן את הידיים שלנו ונתחיל ללוש את הבצק עד לקבלת בצק.

לוקחים שקית ומשמשנים אותה קלות.

נכניס את הבצק לתוך השקית ונעסה אותו בתוך השקית ונתן לו לנוח למשך 15-30 דקות.

לאחר שהבצק נח, נשמן שוב את הידיים שלנו ונכין מהבצק כדורים בגודל של ביצה.

לאחר הכנת הכדורים תנו לבצק לנוח עוד 30 דקות.

למלית:

נחתוך את הבננות לפרוסות ונשים בקערה.

אפשר להכניס ביצה אחת למלית אבל לא חייב

הוסיפו את התוספת שבחרתם למלית

אופן ההכנה:

 על משטח חלק נרטיב טיפונת עם מים, נקח כדור בצק אחד ונתחיל לשטח ולמתוח עד לגודל שווה.

את הקצוות העבים נחתוך.

נחמם מחבט על אש קטנה ונוסיף כפית שמן זית

נפרוס את הבצק על פני המחבט ונוסיף למרכז הבצק את הבננות.

נקפל בצדדים את הבצק כלפי פנים וברגע שהבצק נהיה זהוב נהפוך לצד השני.

נהפוך את הבננה לוטי מספר פעמים שכל הבצק יקבל צבע זהוב.

נוציא לצלחת נחתוך לריבועים שווים, נזלף מעל חלב מרוכז/ שוקולד/ מייפל/ קרמל ובננות טריות.

 

4. מאפינס בננות ושוקו צ'יפס

מתכון זה מספיק ל12 מאפינס

מצרכים:

3 בננות מרוסקות
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1/4 כוס מים ( 60 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
כוס וחצי קמח (200 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות
לוקחים קערה גדולה ומכניסים לתוכה את הבננות, הסוכר, שמן, מים, ביצה, תמצית וניל ומלח. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
לאחר הערבוב, מכניסים את המצרכים היבשים ( קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה) מערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד.
אל תוך התערובת אנו נוסיף את השוקולד, נערבב ונשאיר כמות קטנה בצד לקישוט.
מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד לקבלת מראה תפוח וזהוב. 
מצננים את התבנית ומגישים.

 

5. בננה קרים פאי

 

להכנת בננה קרים פאי אתם תצטרכו תבנית עגולה לפאי.

להכנת התחתית:

מצרכים:
כ-150 גרם פתיבר או עוגיות לוטוס ( שרוול 1)

90 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור מראש לטמפ' של 170 מעלות
  • במעבד מזון נטחן את הפתיבר/לוטוס עד מרקם חולי. 
  • אפשר לטחון ידנית בלהכניס את העוגיות לשקית ולשבור אותם לפירורים קטנים.
  • מוסיפים את החמאה המומסת לפתיבר וטוחנים הכל עד שמתאחד.
  • שופכים את העוגיות אל תוך התבנית ומהדקים לגובה אחיד.
  • מכניסים את התבנית לתנור למשך 10 דקות מוצאים ומקררים בצד.

להכנת המלית:

מצרכים:

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

כוס שמנת מתוקה ( אחוז שומן גבוה 32% או 38%)

חצי כוס חלב

2 חלמונים

כפית תמצית וניל

2 בננות בשלות פרוסות לעיגולים שווים.

אופן ההכנה:

בסיר בינוני אנו נכניס את כל המצרכים למעט הבננות ונבשל על אש בינונית. תוך כדי הבישול מטריפים את המלית עם מטרפה במשך 5 דקות ללא הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך.

 ברגע שהמלית סמיכה כמו פודינג הורידו מהאש, שפכו על התבנית עם התחתית, צננו לטמפרטורת החדר ואז הכניסו למקרר למשך כשעה.
לאחר שעה הוציאו את הפאי מהמקרר וסדרו מעל פרוסות בננה.

להכנת הקצפת:

מצרכים:

1 שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת עם האבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
נוסיף את הקצפת בתור שכבה נוספת לפאי ונכניס חזרה למקרר לעוד שעתיים.

מקווים שנהנתם מהמתכונים, תוכלו להתעניין גם במאמרים הבאים: 

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button