פירות וירקות, כמה עובדות ולמה חשוב שישתלבו בחיי התזונה שלנו.

פירות וירקות הם חלק חשוב בתזונה היומית שלנו, צריכה משביעה רצון מהווה כמות גדולה של ויטמינים לגופנו. הנה כמה עובדות מעניינות שתרצו לשמוע.

פירות וירקות צריכים להיות חלק חשוב מהתזונה היומית שלכם. ירקות ופירות באופן טבעי מכילים ויטמינים ומינרלים שיכולים לעזור לך לשמור על בריאותך. הם יכולים גם לעזור בהגנה מפני מחלות מסוימות. כדאי לאכול לפחות חמש מנות ירקות ושתי מנות פרי בכל יום. בחרו צבעים וזנים שונים, לכל צבע יש משמעות וכל צבע מעניק ויטמינים מסוימים החשובים לחיזוק הגוף.

ויטמינים שאנחנו מקבלים מצריכת פירות וירקות:

סידן:

סידן חיוני לעצמות ולשיניים בריאות. זה נחוץ גם לתפקוד תקין של שרירים, עצבים ובלוטות הלימפה. צריכת סידן מחלב זה מיתוס, צריכת סידן דרך ירקות ופירות הם הדרך הכי טובה לגוף שלנו. ירקות כמו כרוב לבן ,ברוקולי, וקולורבי. ירקות ירוקים ובעלים כמו עלי מנגולד, פטרוזיליה ובעיקר בתרד.  עשירים בסידן אך לאכול אותם לבד יכולים לפגוע בספיגת הסידן. לכן, מומלץ לצרוך עלים ירוקים מלוא הסוגים ולא לבנות עליהם כעל אספקה לסידן. סידן נספג הכי טוב בגופנו עם שילוב של ויטמין C וגם D. מומלץ לשלב עם פרי מסוים שעשיר בויטמין זה.

סיבים:

דיאטות עשירות בסיבים תזונתיים הוכחו כמועילות להורדת סיכון לחלות במחלות, כולל ירידה בסיכון למחלות לב . אתם יכולים להסתכל על סיבים כמו "מכונת כביסה" לבטן. כאשר אנחנו צורכים המון סיבים , הסיבים מתחילים לנקות לנו את כל דפנות המעי ואוספות איתם את הפסולת עד שלבסוף יוצאות דרך פי הטבעת. 

חומצה פולית:

תזונה בריאה עם חומצה פולית עשויה להפחית את הסיכון של אישה ללדת ילד עם מום במוח או בעמוד השדרה, רופאי נשים ממליצים להתחיל לצרוך חומצה פולית שלושה חודשים לפני הריון וגם במהלך ההריון. ניתן לקבל חומצה פולית מתזונה עשירה של פירות וירקות בעלי עלים כהים, לקבלת מנה מיידית של חומצה פולית, מומלץ להוסיף תרד, עלי לפת, וחסה ערבית לתוך התזונה היומית שלכם. מספיקה צלחת אחת גדולה של עלים ירוקים טעימים אלה על מנת לקבל את הצריכה היומית. ברזל: דרוש לתפקוד תקין של כל התאי דם אדומים, ברזל ניתן לצרוך דרך מאכלים מן החי אך גם יש ירקות שעשירות בברזל. למשל , טחינה גולמית, ברוקולי (חי, אפוי ומאודה), צימוקים, ותרד (זכרו את פופאי). ברזל מהחי נספג הכי טוב ובקלות ואילו ברזל מהצומח זקוק לעזרה כדי להיספג טוב יותר. העוזר היעיל  ביותר הוא ויטמין C,  שנמצא בפירות וירקות שונים.

מגנזיום:

מגנזיום נחוץ לעצמות בריאות והוא מעורב ביותר מ -300 אנזימים בגופך! רמות לא מספקות עלולות לגרום להתכווצויות שרירים ולחץ דם גבוה. ניתן לצרוך מגנזיום בפירות והירקות הבאים; בננה, אבוקדו, תאנים, עלי סלק טריים (מעולים בתוך סלט), תרד ואדממה. 

אשלגן:

אשלגן מסייע באיזון הלחץ דם בגופנו. צריכה נמוכה של אשלגן בדיאטה ,מעלות את הסיכון לתנגודת לאינסולין או לסוכרת מסוג 2. ניתן למצוא אשלגן בפירות  וירקות אלו: ברוקולי, גזר, עגבניות, תפוחי אדמה (במיוחד בקליפתם), בטטות קישואים, פירות הדר, מלון, בננות, קיווי, שזיפים, משמשים ופירות יבשים. 

נתרן:

דרוש לתפקוד תקין של התאים בגוף. אך יותר מדי נתרן יכול להעלות את הלחץ דם. הנתרן הפך לרכיב מרכזי בשימור מזונות בגלל יכולתיו לשפר טעמים ואף שיפור הצבע והמראה. מקורות הנתרן  בכל הפירות והירקות, והן מגיעות במנות קטנות המספיקות לגוף שלנו. 

ויטמין A:

שומר על בריאות העיניים והעור ומסייע בהגנה מפני זיהומים. ניתן להעשיר את גופנו בויטמין A דרך פירות וירקות כתומים. למשל גזר, פירות הדר, דלעת , פפאיה, שסק ומנגו. 

ויטמין C:

מסייע בריפוי חתכים ופצעים ושומר על בריאות החניכיים. הגוף שלנו אינו מסוגל לייצר בעצמו ויטמין C, אנחנו חייבים לספק אותו לגוף בתזונה שלנו ובכמויות נכבדות, נוכל לקבל ויטמין C דרך פירות וירקות אלו: פלפלים אדומים וצהובים, כרוב לבן וסגול, גויאבה, קיווי , פירות הדר , תות שדה, אננס וכרוב ניצנים מבושל.

 

 

 

           

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button