מניעת פציעות במהלך אימון | טיפים לאימון כושר אפקטיבי

כשמכוני הכושר חזרו לשגרה מלאה ומתאמנים רצים בהמוניהם לחוגים ולאימונים, חשוב לבצע אימון בצורה נכונה. אם לא התאמנתם בבית, הכתבה הזאת בשבילכם.

אימון אחריי שנה של סגר ועוד סגר נראה כמו בדיחה, הרביצה בבית וסגירת מכוני הכושר גרמה לכולם לעלות במשקל. היתרונות הפיזיים והנפשיים של פעילות גופנית סדירה ידועים, וכעת יותר מתמיד, אנחנו מעוניינים להמשיך להתאמן במקום בו הפסקנו עם משטר האימונים. עם זאת, בהתחשב בסגירת חדר הכושר בשנה האחרונה בערך, ייתכן שלא נהיה כשירים או חזקים כמו שהיינו פעם. הנה חלק  מהטיפים המובילים לחזרה בבטחה לאימונים לאחר הפסקה ממושכת, ומה לעשות אם אתם סובלים מפציעת ספורט.

הדרכים להימנע מפציעות

יש מספר דרכים עליכם להקפיד על מנת להימנע מפציעות מיותרות.
הינה מספר דרכים שידריכו אתכם כיצד להימנע מפציעות חדשות ומחוזרות.

  • תאזנו את עצמכם:
    חשוב לדעת לאזן בין האימונים המותאמים לגוף שלך ולא לגרום ל"עומס אימונים". אולם "העמסת" כושר גופני בריא לגוף אך אם נבצע אותו מהר מדי יש יותר סיכוי להיפצע.
  • קחו את זה לאט ובהדרגתיות:
     אם הפסקתם להתאמן ורוצים לחזור שוב לשגרה אל תמהרו, רוב הסיכויים לא תוכלו לחזור לקצב הרגיל שלכם אחריי הפסקה ממושכת. חשוב לוודא שאנחנו עושים את הפעילות גופנית והטכניקה בצורה נכונה.
  • קחו הפסקה:
    כשאנחנו מתאמנים אנחנו מוסיפים עומס על הגוף. חלק חשוב לא פחות מהאימון עצמו הוא ההפסקות, כאשר אנו מוותרים על ההפסקות ועוברים מתרגיל לתרגיל אנחנו יכולים לסיים אימון עם קרעים מיקרוסקופים ויכולים לגרום ל"טראומה" מסוימת לגוף שלנו. מה שנקרא, התעמלות יתר. חייב להתאושש ולתת ולבנות את עצמו מחדש.
  • התאוששות:
    להתאמן זה דבר אחד , אך ההתאוששות  חשובה לא פחות. פעולות כמו אכילה נכונה ושינה רצופה, משפרים לנו את היכולות וההסתגלות של הגדוף למאמצים חדשים וקשים יותר.

  • מתיחות:
    מתיחות הן הכנה מצוינת להתעמלות גופנית , השרירים שלנו מתחממים ונהיים גמישים יותר , זרימת הדם בגוף מתגברת. כמו כן , חשוב להתאים גם את סוג המתיחות לסוג התרגילים שאנחנו רוצים לבצע. העדיפות לעשות מתיחות כלליות לכל הגוף למשל כמו ריצה קלה או הליכה.
  • הפסקות ממושכות בין האימונים:
    כשאין רצף נכון של אימונים, הגוף שלנו כאילו מתחיל כמו בפעם הראשונה . אנחנו נאבד את היכולות של האימון הראשון , והשרירים צריכים להסתגל מחדש למצב הקיים .
     
  • חוסר גיוון באימונים:
    לעשות את אותם תרגילים שוב ושוב יכול לגרום לאי סימטריה בשרירים , למשל אם רק נעשה תרגילי ידיים ונזניח את שאר חלקי הגוף התוצאה תהיה מוזרה. כדי לשפר באופן עקבי את יכולת האימון, חשוב לגוון את התרגילים, את השיטות ואת העומסים כדי לא לאפשר לשריר להתרגל למצב מסוים של תנועה ומאמץ.
     
  • קחו מאמן אישי:
    כשיש מאמן אישי , נוכל לקבל את הייעוץ והתרגילים הכי מותאמים ולחזור לשגרת אימונים בצורה נכונה.

אם בכל זאת נפצעתם במהלך האימון

לפצועים בנינו שעברו אימונים ולצערם נתקלו בפציעה הינה דרכים שיוכלו לעזור לכם עם הפציעה בצורה הטובה ביותר.

  • הגנה:
    הגנו על המקום הפצוע, תנו לו מנוחה של לפחות 48 שעות ואל תעמיסו שום דבר על האיבר.
  • קרח:
    קירור המקום נותן הקלה במקום הכאב ומפחית את הנפיחות. ניתן לקרר בקומפרסים כדי להימנע בכווית קור.
  •  דחוס:
    תצמידו קרש או תחבושות , הדחיסה גורמת להחלמה מהירה יותר באזור הפצוע.
  • טיפול:
    חלקנו דוחים את הפציעה ולא הולכים להיבדק ובכן, יש פציעות שמחייבות עזרה טיפולית מרגע הפציעה ורק בעזרת פיזיוטרפיסט או טיפול תרופתי מסוים הכאב יעבור או מנגד לזה הפציעה תהיה חמורה ותצטרכו יותר מטיפול תרופתי.

לסיכום,

הקפידו על הפסקות, מתיחות, משקלים שמתאימים לכם ועל עוד סעיפים שאותם ציינו ותמענו מפציעות.
עדיף תהליך ארוך מאשר תהליך מלא בהפסקות ופציעות, הבריאות היא קודם.
ספרו לנו על דרכים בהם אתם נמנעים מפציעות בתגובות.

 

יכול לעניין אותך גם-

שר פיטנס – גורו כושר והעצמה נשית | אימוני כושר שסחפו את נשות ישראל

בגדי ספורט לנשים – בגדים שיעשו לכם חשק ללכת למכון

 

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button